Központi Oltáregyesület

Az Oltáregyesület több mint 150 éve működik hazánkban és szolgálja az Eucharisztikus Jézust különböző módokon. Ma is egy mély, az Eucharisztiában gyökerező lelkiséget próbálunk képviselni. Az Úr Jézus folyamatosan megmutatja Önmagát számunkra a kenyér megtörésében, mint ahogy az emmauszi tanítványoknak is tette. Ő jelen van számunkra minden Szentmisében és a kihelyezett Oltáriszentségben. A hívek az ország számos pontján (egyénileg és csoportosan) rendszeresen imádják Őt az Eucharisztiában, s ez mindenképpen egy igen fontos kegyelemforrás.

A Központi Oltáregyesület célja és feladatai:

a) A Legszentebb Eucharisztia engesztelésének szervezése folyamatosan beosztott imádási órákkal. Buzdítás a Szentségi Jézus imádására.

b) A Legszentebb Eucharisztia tiszteletére és őrzésére szolgáló szent helyek, művészeti alkotások és más eszközök gondozásának,  karbantartásának, restaurálásnak előmozdítása.

c) A katolikus hívek lelki megújulásának előmozdítása.

d) Az egyes plébániákon a helyi oltáregyesületek megalakításának előmozdítása.

e) A Legszentebb Eucharisztia tiszteletével, és az oltáregyesületekkel kapcsolatos kiadványok szerkesztése és kiadása.

f) Határon túli és nemzetközi kapcsolatok ápolása hasonló tevékenységet folytató szervezetekkel, az illetékes egyházi hatóság útmutatása alapján.

A Központi Oltáregyesület krisztushívők országos hivatalos társulása, mely a katolikus egyház jogrendje szerint hivatalos jogi személy (CIC can. 313).

Felettes egyházi hatóság:

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Központi Oltáregyesület igazgatója:
Ft. Szeidel Péter CB, az Örökimádás-templom templomigazgatója

A Központi Oltáregyesület elnöke:
Dr. Versegi Beáta-Mária CB

«        2017. november        »