Eucharisztikus Élet Mozgalom

Jézus egyik legnagyobb ajándéka számunkra, hogy nem hagyott árván bennünket, gondoskodik rólunk, táplálja lelkünket és testünket. Szentlelke által éltet minket, és szent teste és vére által megjelenik köztünk, belép a mi hajlékunkba, hogy életünk legyen, és bőségben legyen.

A Központi Oltáregyesület által kezdeményezett Eucharisztikus Élet Mozgalom azért született, hogy felmutassa, miként kapcsolódnak egy vérkeringésbe mindazok, akik elköteleződnek arra, hogy az eucharisztikus életet magukban elmélyítsék, mert meggyőződésük, hogy életük forrása az Eucharisztia.

Az Eucharisztikus Élet Mozgalom lelkiségének alappillérei: imádság, felajánlás, apostolkodás.

Imádság: az eucharisztikus lelkiséget mindenekelőtt az imádság által formálhatjuk magunkban. Az imádságnak számunkra különösen is kiemelt módjai a szentséglátogatás, a szentségimádás, a szentmise megünneplése, valamint a rendszeres szentáldozás.

A mozgalomhoz csatlakozók elkötelezik magukat arra, hogy rendszeres szentségi életet élnek, naponta imádkoznak és havonta legalább fél órányi szentséglátogatást végeznek, és egy kijelölt másik tagért közbenjárnak. Minden tagért imádkozunk különösen a Budapesti Örökimádás-templomban.

Felajánlás: Jézus felajánlását követve, önmagam és szolgálataim felajánlása. Jézus az utolsó vacsorán ránk hagyta az Eucharisztia titkát. A kereszten egészen értünk adta magát. A szentmisében megünnepeljük Jézus teljes felajánlását, és bekapcsolódunk az ő áldozatába. Szolgálataink által pedig emberi erőnket, képességeinket ajánljuk fel az ő dicsőségére és mások javára.

A mozgalom tagjai képességeik és a helyi egyházi szükségletek figyelembe vételével felajánlják tevékeny szolgálatukat plébániájukon, templomi közösségükben, vagy valamely egyházi közösségben, mozgalomban.

Apostolkodás: az Eucharisztiából fakadó élet gyümölcseinek megosztása, és mások meghívása az eucharisztikus életre.

Krisztus teste – az Eucharisztia – az Élet Kenyere, és aki eszi ezt a  kenyeret, annak örök élete van (vö. Jn 6,54). Az Eucharisztiából      fakadó élet gyümölcseit nem tarthatjuk meg magunknak, hanem mindenkit meghívunk Isten szeretetének asztalához, hogy mindenki megismerje az eucharisztikus élet örömeit, szépségét és gyógyító  hatását.

A mozgalom tagjai készek arra, hogy megosszák javaikat a rászorulókkal, és másokat is meghívnak az eucharisztikus élet felfedezésére.

Az Eucharisztikus Élet Mozgalomhoz csatlakozhatnak egyének, imacsoportok, plébániai csoportok tagjai, akik havi rendszerességgel  végeznek szentségimádást vagy legalább fél óra szentséglátogatást.

Olyan beteg és szenvedő testvérek is bekapcsolódhatnak a mozgalomba, akik már nem tudnak rendszeresen eljutni az Úr házába a szentségi Jézushoz, de szenvedéseiket szeretnék Jézus eucharisztikus áldozatával összekapcsolni.

A mozgalomba jelentkezni és regisztrálni az alábbi oldalon lehet:

Jelentkezés a mozgalomba

«        2017. november        »