Örök imádás az Eucharisztikus Kongresszus idején az Örökimádás-templomban

A közelgő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején templomunkban, az Örökimádásban, valósuljon meg az örök imádás, a folyamatos szentségimádás! 
A mi éltünkben talán már soha vissza nem térő alkalom, hogy amikor az „Egyház szíve egy héten keresztül Róma mellett Budapesten fog dobogni”, a város leginkább ennek szentelt helyén az Úr fizikai jelenlétében adjuk át életünket Neki, és legyünk egy csipetnyi imaháttere a kongresszusnak! 
 
A nyitónapon, szeptember 5-én (vasárnap) este főpásztori rendelkezés szerint nem lesz szentmise a főváros templomaiban. Nálunk tehát a napi szentségimádást követően 18 óra után is folytatódni fog a csendes adoráció, majd az első feliratkozottak 19 órától kezdik meg a szentségimádást és a vállalásuk szerint órás vagy több órás váltásban követik egymást reggel 8 óráig. Bátorítjuk a Testvéreket, hogy akik éjjel nem tudnak eljönni, ők nappal tegyék ezt meg. A nappali órákra is fel lehet iratkozni. Aki viszont teheti, vállaljon éjszakai órát is, hogy így az imádságunk folyamatos lehessen. A hét további napjain a szokásos esti szentmiséket követően szintén nem zárjuk be a templomot, hanem folytatódik a csendes szentségimádás a hét minden napján. A kongresszus utolsó napján, szeptember 12-én (vasárnap) a Hősök terei zárószentmisén (a Statio Orbison) kívül a városban délelőtt nem lesznek szentmisék, reggel tehát templomunkban kint marad az Oltáriszentség egészen az esti szentmiséig, ami egyben ennek a helyi szentségimádásunknak a hálaadása is lesz. 
 
Feliratkozni e-mailben a szentsegi.jezus@gmail.com címen lehet (név, telefonos elérhetőség és a plébániánk nevének és településének megadásával), de a következő két hét minden napján napközben a templomőröknél, a szentmisék előtt és után pedig a sekrestyében is feliratkozhatunk az Örökimádás-templomban. Cím: Örökimádás-templom, 1091 Budapest IX. kerület, Üllői út 77. (tömegközlekedés: M3 metró - Klinikák megálló).

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolat

Itt bármikor elérhet minket, csak kattintson és küldjön üzenetet, vagy nézze meg további elérhetőségeinket! Kérdezzen bátran, szívesen segítünk!

Szentségimádások

Új adatbázis, kereshetőek a szentségimádások település és időpont szerint is!

Oldalunkon gyűjtjük a szentségimádások időpontjait, ezt adatbázisba rendezzük, így Ön is megkeresheti, hogy lakhelyéhez közel hol van éppen, vagy mikor lesz legközelebb szentségimádás.

Használja keresőnket, s ha esetleg tud olyan helyről, ami még nem szerepel adatbázisunkban, megköszönjük, ha segít nekünk és elküldi az információkat!

www.szentsegimadas.hu

«        2021. szeptember        »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30