Központi Oltáregyesület

Az Oltáregyesület több mint 150 éve működik hazánkban és szolgálja az Eucharisztikus Jézust különböző módokon. Ma is egy mély, az Eucharisztiában gyökerező lelkiséget próbálunk képviselni. Az Úr Jézus folyamatosan megmutatja Önmagát számunkra a kenyér megtörésében, mint ahogy az emmauszi tanítványoknak is tette. Ő jelen van számunkra minden Szentmisében és a kihelyezett Oltáriszentségben. A hívek az ország számos pontján (egyénileg és csoportosan) rendszeresen imádják Őt az Eucharisztiában, s ez mindenképpen egy igen fontos kegyelemforrás.

A Központi Oltáregyesület célja és feladatai:

a) A Legszentebb Eucharisztia ünneplésének és tiszteletének előmozdítása.

b) A Legszentebb Eucharisztia engesztelésének szervezése folyamatosan beosztott imádási órákkal. Buzdítás a Szentségi Jézus imádására.

c) A katolikus hívek lelki megújulásának előmozdítása az imádságra és a szentmise méltó ünneplésében való buzgóság, a felajánlásban való elhivatottság és az apostoli küldetésben való elkötelezettség által.

d) A Legszentebb Eucharisztia tiszteletére és őrzésére szolgáló szent helyek, művészeti alkotások és más eszközök gondozásának, karbantartásának, restaurálásnak előmozdítása.

e) Az egyes plébániákon a helyi oltáregyesületek megalakításának előmozdítása.

f) Az Eucharisztikus Élet Mozgalom elindítása, és annak folyamatos gondozása.

g) A Legszentebb Eucharisztia tiszteletével, és az oltáregyesületekkel kapcsolatos kiadványok szerkesztése és kiadása.

h) Határon túli és nemzetközi kapcsolatok ápolása hasonló tevékenységet folytató szervezetekkel, az illetékes egyházi hatóság útmutatása alapján.

A Központi Oltáregyesület krisztushívők országos hivatalos társulása, mely a katolikus egyház jogrendje szerint hivatalos jogi személy (CIC can. 313).

Felettes egyházi hatóság:

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 

A Központi Oltáregyesület igazgatója:
Ft. Szeidel Péter CB, az Örökimádás-templom templomigazgatója

A Központi Oltáregyesület elnöke:
T. Spala Tamás diakónus

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Folyamatos szentségimádás a pápalátogatás lelki gyümölcseiért

tovább »

Eucharisztikus Élet Mozgalom
 

Kapcsolat

Itt bármikor elérhet minket, csak kattintson és küldjön üzenetet, vagy nézze meg további elérhetőségeinket! Kérdezzen bátran, szívesen segítünk!

Szentségimádások

Új adatbázis, kereshetőek a szentségimádások település és időpont szerint is!

Oldalunkon gyűjtjük a szentségimádások időpontjait, ezt adatbázisba rendezzük, így Ön is megkeresheti, hogy lakhelyéhez közel hol van éppen, vagy mikor lesz legközelebb szentségimádás.

Használja keresőnket, s ha esetleg tud olyan helyről, ami még nem szerepel adatbázisunkban, megköszönjük, ha segít nekünk és elküldi az információkat!

www.szentsegimadas.hu

«        2024. július        »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Magyarázott szentmise