Tagok

A tagság feltételei: Az Oltáregyesület tagja olyan katolikus személy lehet, aki megfelel a keresztszülőség és bérmaszülőség feltételeinek és krisztushívőhöz méltó életet él. (vö. CIC can. 893 § 1, can. 874).

16 éven aluli személy plébánosa engedélyével lehet tag.

Nem lehet tag, olyan személy, aki a katolikus hitet közismerten elhagyta, vagy a katolikus hittel és erkölccsel – közismerten – ellentétes életmódot folytat.

a) Teljes jogú tag az, aki saját kérelmére tagként felvételt nyert az Oltáregyesületbe, hogy annak tevékenységét elkötelezetten és tevékenyen előmozdítsa élve a jelen szabályzatban a tagokra vonatkozó jogokkal és kötelezettségekkel.

b) Pártoló tag az, aki saját kérelmére pártoló tagként felvételt nyert az Oltáregyesületbe, hogy annak működését főként lelkiekben vagy anyagilag támogassa élve a jelen szabályzatban a tagokra vonatkozó jogokkal és kötelességekkel. Aki az Eucharisztikus Élet Mozgalomba bekapcsolódik, ha egyébként nem teljes jogú tagja az Oltáregyesületnek, a mozgalomba való bekapcsolódással az Oltáregyesület pártoló tagjává is válik.

 

A tagfelvételt írásban kell kérni az Oltáregyesület választmányától. A belépési nyilatkozat tartalmazza a személy nevét, lakóhelyét, illetve pótlakóhelyét és egyéb elérhetőségi adatait (pl. telefonszám, e-mail cím).

A belépni szándékozó személy adatai közlésén túl kijelenti, hogy az Oltáregyesület szabályzatát ismeri, és azt magára nézve kötelezőnek fogadja el, az Oltáregyesület céljait sajátjának vallja, és vállalja a tagsággal járó kötelezettségek teljesítését.

Tag és pártoló tag felvételéről az igazgató véleményének kikérése után a választmány dönt. A tag, illetve a pártoló tag felvételekor bejegyzésre kerül a tagsági nyilvántartásba.

A teljes jogú tag elkötelezi magát:

a) havonta tetszés szerinti időben egy imádási óra vagy két félóra végzésére lehetőség szerint Oltáriszentség jelenlétében,

b) a Legszentebb Eucharisztia tiszteletére és őrzésére szolgáló szent helyek, művészeti alkotások és más eszközök gondozásának, karbantartásának, restaurálásának előmozdítására, az Oltáregyesület ez irányú közös munkájában való részvételre,

c) az oltáregyesületi célok elérésének legjobb tudása szerinti, cselekvő támogatására,

d) a közgyűléseken való megjelenésre, és az azokon való aktív közreműködésre,

e) az Oltáregyesület anyagi támogatására legalább a közgyűlés által megállapított tagsági díj erejéig.

A pártoló tag elkötelezi magát:

a) havonta tetszés szerinti időben egy imádási óra vagy két félóra végzésére lehetőség szerint Oltáriszentség jelenlétében,

b) a Legszentebb Eucharisztia tiszteletére és őrzésére szolgáló szent helyek, művészeti alkotások és más eszközök gondozásának, karbantartásának, restaurálásnak valamint az Oltáregyesület más céljainak támogatására.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Folyamatos szentségimádás a pápalátogatás lelki gyümölcseiért

tovább »

Eucharisztikus Élet Mozgalom
 

Kapcsolat

Itt bármikor elérhet minket, csak kattintson és küldjön üzenetet, vagy nézze meg további elérhetőségeinket! Kérdezzen bátran, szívesen segítünk!

Szentségimádások

Új adatbázis, kereshetőek a szentségimádások település és időpont szerint is!

Oldalunkon gyűjtjük a szentségimádások időpontjait, ezt adatbázisba rendezzük, így Ön is megkeresheti, hogy lakhelyéhez közel hol van éppen, vagy mikor lesz legközelebb szentségimádás.

Használja keresőnket, s ha esetleg tud olyan helyről, ami még nem szerepel adatbázisunkban, megköszönjük, ha segít nekünk és elküldi az információkat!

www.szentsegimadas.hu

«        2024. július        »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Magyarázott szentmise