Eucharisztikus Élet Mozgalom

Jézus egyik legnagyobb ajándéka számunkra, hogy nem hagyott árván bennünket, gondoskodik rólunk, táplálja lelkünket és testünket. Szentlelke által éltet minket, és szent teste és vére által megjelenik köztünk, belép a mi hajlékunkba, hogy életünk legyen, és bőségben legyen.

A Központi Oltáregyesület által kezdeményezett Eucharisztikus Élet Mozgalom azért született, hogy felmutassa, miként kapcsolódnak egy vérkeringésbe mindazok, akik elköteleződnek arra, hogy az eucharisztikus életet magukban elmélyítsék, mert meggyőződésük, hogy életük forrása az Eucharisztia.

Lelkiség

Az Eucharisztikus Élet Mozgalom lelkiségének alappillérei: imádság, felajánlás, apostolkodás.

Az imádság: Párbeszéd Isten és az emberközött. A Szentírás tanúsága szerint Isten jelenlétéről biztosítja az embert. Befogadva az ő ígéretét készségesen Isten jelenlétébe helyezkedünk. A teremtmény kapcsolódik a teremtőjéhez, hallgatja az Igét, és személyesen válaszol rá. Isten jelenlétének és a vele való találkozásnak kiemelt helye a szentmise és a szentségimádás. Az eucharisztikus lelkiséget mindenekelőtt az imádság által formálhatjuk magunkban. 

A mozgalomhoz csatlakozók elkötelezik magukat arra, hogy rendszeres szentségi életet élnek, naponta imádkoznak és havonta egy óra vagy kétszer fél óra szentséglátogatást végeznek, és egy kijelölt másik tagért közbenjárnak. Az Eucharisztikus Élet Mozgalom tagjai lehetőség szerint kitett Oltáriszentség előtt végzik ezt az imádságot, ha nem lehetséges ezt megoldani, szentséglátogatást végeznek. Amennyiben betegség vagy más akadályozó körülmények miatt az imádási órát nem tudják elvégezni, szenvedéseik felajánlásával is kapcsolódhatnak Krisztus eucharisztikus áldozatához.Minden tagért imádkozunk különösen a Budapesti Örökimádás-templomban. 

A felajánlás: Jézus felajánlását követve, önmagam és szolgálataim felajánlása. Jézus az utolsó vacsorán ránk hagyta az Eucharisztia titkát. A kereszten egészen értünk adta magát. A szentmisében megünnepeljük Jézus teljes felajánlását, és bekapcsolódunk az ő áldozatába. Kenyeret és bort ajánlunk fel, mely az átváltoztatás kegyelme révén Krisztus testévé és vérévé válik. A kenyérrel és borral együtt életünk minden egyes részletét és egész valóságát felajánlhatjuk, hogy Isten kegyelme által átformálódjon.

A mozgalom tagjai konkrét módon felajánlják egész valójukat, emberi képességeiket, erejüket a Isten és az embertársaik szolgálatára. Figyelmesek arra, hogy mindeközben mi Isten hívása, miként szeretné átváltoztatni, önmagához hasonlóvá formálni őket a felajánlás által.

Az apostoli küldetés: A szentáldozásban befogadjuk Krisztus testét és lelkét. Az Eucharisztiában a megfeszített és feltámadt Jézus belép a mi hajlékunkba; Ő az, aki bennünket is küld mbertársaink felé. Ezzel a lelkülettel keressük a kommunió és a szolgálat lehetőségeit életünk minden területén.

Krisztus teste – az Eucharisztia – az Élet Kenyere, és aki eszi ezt a  kenyeret, annak örök élete van (vö. Jn 6,54). Az Eucharisztiából fakadó élet gyümölcseit nem tarthatjuk meg magunknak, hanem mindenkit meghívunk Isten szeretetének asztalához, hogy mindenki megismerje az eucharisztikus élet örömeit, szépségét és gyógyító  hatását.

A mozgalom tagjai készek arra, hogy saját lehetőségeik és életállapotuk szerint másokkal is megosztják az Eucharisztiából fakadó kegyelmeket, különösen figyelve a testi-lelki hiányt szenvedőkre, gyerekekre, öregekre, betegekre.

Tagság

Az Eucharisztikus Élet Mozgalomhoz csatlakozhatnak egyének, imacsoportok, plébániai csoportok tagjai, akik havi rendszerességgel  végeznek szentségimádást vagy legalább fél óra szentséglátogatást.

Olyan beteg és szenvedő testvérek is bekapcsolódhatnak a mozgalomba, akik már nem tudnak rendszeresen eljutni az Úr házába a szentségi Jézushoz, de szenvedéseiket szeretnék Jézus eucharisztikus áldozatával összekapcsolni.

  

A mozgalomba jelentkezni és regisztrálni az alábbi oldalon lehet:

Jelentkezés a mozgalomba

 

 

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Folyamatos szentségimádás a pápalátogatás lelki gyümölcseiért

tovább »

Eucharisztikus Élet Mozgalom
 

Kapcsolat

Itt bármikor elérhet minket, csak kattintson és küldjön üzenetet, vagy nézze meg további elérhetőségeinket! Kérdezzen bátran, szívesen segítünk!

Szentségimádások

Új adatbázis, kereshetőek a szentségimádások település és időpont szerint is!

Oldalunkon gyűjtjük a szentségimádások időpontjait, ezt adatbázisba rendezzük, így Ön is megkeresheti, hogy lakhelyéhez közel hol van éppen, vagy mikor lesz legközelebb szentségimádás.

Használja keresőnket, s ha esetleg tud olyan helyről, ami még nem szerepel adatbázisunkban, megköszönjük, ha segít nekünk és elküldi az információkat!

www.szentsegimadas.hu

«        2024. július        »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Magyarázott szentmise